Laatste Reacties

Archieven

01 Sep - 30 Sep 2006

Pivot Homepage
WS foto's
Wimnel.com
Nieuws.nl

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.4: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Vakantie richting IJs… | Home | Lavastenen (17/09) »

zaterdag 16 september

Na een heerlijk ontbijt omstreeks 08.45 het hotel verlaten. Via de wegen 1 - 36 - 365 - 37 - en 35 in Gullfoss aangekomen.
Eerst vanuit Reijkjavik naar Pingvellir langs een mooi meer en een glooiend kaal landschap. Aangekomen in Pingvellir was er de plek waar de europese en amerikaanse platen elkaar raken (diep onder de grond natuurlijk). Hier beeft de aarde geregeld, echter vandaag was het kalm. Wel flinke scheuren in de aardbodem, echter Nel had gigantische scheuren verwacht. Dat viel dus wat tegen. Verder richting Laugarvaten, over een kleine weg die erg op en neer ging. Soms 20 % stijgingen. Plotselinge afwisselingen van asfalt naar split en weer andersom. Goed opletten dus. Ook leuk voor op de ATB. Vervolgens door naar Geysir, alwaar er om de paar minuten een geijser spoot. Soms wel 20 meter hoog. Wel even rustig wachten en de vinger aan de knop van de camera. Enkele leuke plaatjes geschoten. Door naar Gullfoss alwaar een geweldig indrukwekkende waterval wacht. De Niagara in iets kleinere uitvoering, echter zeker zo indrukwekkend. De gehele dag een prima dag. Zonnig met af en toe bewolking, maar de ruggen zijn flink nat geworden tijdens de wandelingen door het oneffen terrein. Nu zijn we in een Farmhotel in de middle of nowhere. Een PC met windows 95, ja ja., maar hij doet het.
Morgen terug naar de zuidkust en richting de gletschers, waar we vandaag al een idee van kregen toen we er een in de verte zagen liggen. Alles gaat goed en we vinden het een zeer indrukwekkend land tot op heden (2 dagen pas!!). Het eten is trouwens heerlijk. Veel visgerechten, maar ook lamsvlees. Daarbij uitgebreide saladebar. Wat wil een mens nog meer.
Groet,
Nel en Wim.

een reactie:

geweldig….. ben benieuwd naar jullie verdere reisverslag.
danette () - 17 09 06 - 21:39


No trackbacks:

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

I.v.m. spambescherming
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.