Laatste Reacties

Archieven

01 Sep - 30 Sep 2006

Pivot Homepage
WS foto's
Wimnel.com
Nieuws.nl

Miscellany

Powered by Pivot - 1.40.4: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« Lavastenen (17/09) | Home | Vulkanen (22/09) »

woensdag 20 september

Zo daar zijn we weer wat uitgebreider vandaag. Gisterenavond nog een geweldige avond gehad. In het vorige hotel, gelegen in de binnenlanden, kwam een gezelschap logeren van zo“n 12 mensen. Ze waren redelijk luidruchtig, maar we verstonden er geen hout van. Later wat contact gemaakt en toen bleek het om een gezelschap uit de Faroe-eilenden te gaan. Ze hadden een nationaal erg bekende zangeres bij zich die gedurende de avond liederen begon te zingen. Een soort zangeres zonder naam, maar dan zong ze Faroe liederen. D melodie was soms wel herkenbaar echter de tekst........... We kregen later nog een gesigneerde CD, dus jullie kunnen later horen hoe dat klonk. Vandaag op pad richting Myvatn een vulkanische streek. Eerst nog een felicitatie aan Jannie, nog vele goede en gezonde jaren vanuit IJsland hoor!! Morgen zijn er en aantal jarig dus ook alvast een felicitatie voor Astrid en Trees. We nemen er een borreltje op.
Vandaag eerst door een kloof gereden het binnenland in. Nel had wat last van de diepte, zeker toen een groot deel van de weg slechts uit een graffeldeel bestond. Op weg naar de Dettifoss en Hafragisfoss een tweetal gigantische watervallen. Vandaar naar de Kraflakrater nabij REYJAHLID alwaar de stoom uit de grond kwam. Bubbelende modder en zwavelpoels. De lucht was erg bijzonder om te ruiken. De bekende rotte eierenlucht kwam ons tegemoet. Een rondwandeling gemaakt over een gigantisch lavavelęd en om een oude krater. Het zou kunnen beven hier, echer het was rustig vandaag. We hebben wel de eerste sneeuwbui gehad. Het is ca 5 graden en wat hoger de bergen in dus koud te noemen. Miste mijn muts vanmiddag wel even. In het hotel van vandaag blijven we 2 nachten dus morgen wel weer een kort berichtje. We genieten nog steeds van dit wel erg bijzondere land. Wie van rust en ruimte houdt kan hier prima uit de voeten. Wie wat meer van reuring houdtzal het hier wat te stil vinden denk ik. Voor ons echter heerlijk die rust en soms in uren niemand zien.
Morgen weer wat verder.
Groet, Nel en Wim

geen reacties:


No trackbacks:

Trackback link:

Zet Javascript aan om een Trackback URL te genereren  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

I.v.m. spambescherming
 

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.